Ճարպերի հավելյալ քանակները կարող են բերել ճարպակալման, դիսլիպոպրոտեինեմիայի (որն ընկած է աթերոսկլերոզի զարգացման հիմքում) հիպերլիպեմիայի, դրա հետ կապվ…
Մոնոչհագեցած ճարպաթթուները (օլեինաթթուն), ունեն 1 կրկնակի կապ, երկար ժամանակ դիտվում էին սննդային ռացիոնի այնպիսի բաղադրամասեր, որոնք չեն ազդում արյան…
Ճարպերը գլիցերոլի և ճարպաթթունների եթերներ են։ Այս ճարպերը (տրիգլիցերիդները) և ճարպանման օրգանական բնույթի այլ նյութեր խմբավորվում են ''լիպիդներ'' ընդ…
Հագեցած ճաոաաթթուները` ՀՃԹ (կարագաթթու, կապրոնաթթու, ստեարինաթթու, պալմիտինաթթու և այլն) ավելի շատ հանդիպում են կենդանական ճարպերում՝ կազմելով ոչխարի …