Կիտրոնը    բարձրացնում է մաշկի տոնոաը   
       

Կիտրոնի հյութը մաշկի տոնուսը բարձրացնող հրաշալի միջոց է: Այն    հարոատ է վիտամին С-ով, օրգանական թթուներով և հանքային աղերով, որոնք ամրացնում են հյոավածքները: Մեկ-երկու կիտրոնի հյութը քսեք լանջաբացվածքի շրջանում մինչև պարանոց և թողեք 10 րոպե: Ավելորդ մասերը հեռացրեք խոնավ անձեռոցիկով կամ լվացեք ցնցուղի տակ: Իսկ ավելի լավ կլինի՝ ձեզ համար մի քիչ ժամանակ գտնել և լանջաբացվածքի վրա դնեք կիտրոնի կտորներ, փակեք աչրերը, հանգստացեք և թողեք, որ հյութը ներծծվի:   

   
Կաթը՝ կյանքի ավիշ   
       
Անտիկ աշխարհի գեղեցկուհիները լողանում էին կովի կաթով և սրբորեն հավատում էին, որ այն պահպանում է երիտասարդությունը:   
       
Հին աշխարհի փիլիսոփաները, չիմանալով կաթի քիմիական բաղադրությունն ու ֆիզիկական հատկությունները, սակայն հետևելով օրգանիզմի վրա ունեցած ներգործությանը, այս ըմպելիքը կոչում էին սպիտակ արյուն, կյանքի ավիշ:   
       
Հայնտի է, որ Հոոմի թագուհի Պոմպեան երբեք չէր բաժանվում էշերի հոտից (ըստ լեգենդի՝ դրանց թիվը 500 էր). չէ՞ որ նրանց կաթով ամեն օր լողանամ էր:
Գեղեցկտհի Կլեոպատրան ամեն օր լողանամ էր կաթով: Ասում են՝ կաթի լոգանքներ էր սիրում կուբով Օպովան, հավանաբար այդ պատճաոով նրա դեմքի գույնը միշտ հրաշալի էր:
       
Կաթը պարունակում է 200 օգտակար նյութեր: Այն իրավամբ կոչում են գեղեցկության ըմպելիք: Կաթը պարունակում է սպիտակուցներ, ճարպեր, վիտամիններ և դեմքի մաշկի համար օգտակար նյութեր: ճարպը և ջուրը կաթի մեջ գոյություն ունեն նրբին կաթիլների   
տեսքով, որն առաջացնում է էմուլսիա.    դա հնարավորություն է տալիս անարգել   
թափանցել մաշկի խորքերը: Սպիտակուցներն անհրաժեշտ են մազերի և եղունգների ամրացման, վիտամին А-ն՝ աչքերի, В խմբի վիտամինները դեմքի լավ գույնի համար:

Այսօր կաթի այu բոլոր հատկություններն օգտագործվում են ժամանակակից կոսմետոլոգիայի մեջ:   
Խնամքի միջոցների հրաշագործ ազդեցությունը պայմանավորված է դրանց   
ճիշտ օգտագործման եղանակով:

Եկեք բացառենք ամենատարածված սխալները:   
       
Հավանաբար, դու տեսել ես, թե դա ինչպես են անում քn ընկերուհիները:   
Մաշկի համար շերտով քսուք են քսում և այդպես նստում են ժամերով, սպասում, թե այն երբ կներծծվի: Դրա հետ մեկտեղ անկեղծորեն հավատացած են, թե որքան շատ քսուք քսեն մաշկին, այնքան այն արդյունավետ կլինի: Անպայման բացատրիր նրանց, որ առաջին՝ մաշկը օգտակար նյութերից իրեն անհրաժեշտ քանակությունից ավելին պարզապես չի կարող "ներս ընդունել":

Երկրորդ՝ "ներս ընդունման" ժամանակը սահմանափակ է, մոտավորապես՝ 15-20 րոպե: Եթե նշված ժամանակից ավելի է մաշկի վրա մնում արդեն անօգտակար դարձած քսուքը, կարող է այտուց առաջանալ, իսկ մաշկը քսուքով պարբերաբար "գերսնուցելուց" հետո այն թառամում է, ծակոտիները լայնանամ են. լինում են նաև այլ "անակնկալներ": Դե', իհարկե, քսուքը պետք է բարակ շերտով լինի:

 

 

Նյութի էլեկտրոնային սկզբնաղբյուր` Doctors.am