1. Դդմի կորիզ

Դդմի կորիզը հարուստ է մագնեզիումով. օգտակար հանքանյութ, որն առողջ է պահում սիրտը, ամրացնում է մկանային ուժը եւ օրգանիզմին էներգիա հաղորդում: 

Ավելացրեք դդմի կորիզներն ապուրի կամ աղցանի մեջ՝ առավել օգտակար դարձնելով դրանք:

2. Նռան հատիկներ

Նուռը հարուստ է C վիտամինով եւ անտիօքսիդանտներով: Նռան հատիկներով լի մեկ բաժակը պարունակում է ընդամենը 130 կիլոկալորիա: Ավելացրեք դրանք աղցանների կամ սմութիների մեջ:

3. Քինոա

Եթե պրոտեինների կարիք ունեք, քինոան այն է, ինչ պետք է ձեզ: Ավելացրեք քինոան ձեր սիրելի ճաշատեսակների, սոուսների մեջ՝ դարձնելով դրանք ավելի առողջարար:

4. Արեւածաղկի սերմեր

Արեւածաղկի սերմերը E վիտամինի աղբյուր են: Դրանք հարուստ են նաեւ առողջարար ճարպերով: Արեւածաղկի սերմեր կարելի է ավելացնել ոչ միայն ուտեստների վրա, այլեւ բլիթների, սմուզիների մեջ:

5. Քունջութի սերմեր

Փոքրիկ սպիտակ սերմերը հացի կեղեւի վրա պարզապես դեկորացիայի համար չեն: Քունջութի սերմերը շատ առողջարար են, նպաստում են արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակի նվազմանը: 


Թարգմանված նյութի սկզբնաղբյուրը՝ Webmd.com
Աղբյուրը՝ Doctors.am