Մսային դիետան իրենից ներկայացնում է սպիտակուցային դիետաների ամենատարածված տեսակներից: Նրա հիմքը կազմում է մսամթերքների օգտագործումը:


Թույլատրելի մթերքներն են`
Ցան կացած մսամթերք` միս, վիտչինա, նրբերշիկ և այլն
Ձուկ
Ձու

Ցանկացած բանջարեղեն, բացի ներքոնշյալ բացառություններից`
Հաց, հացաբուլկեղեն, խմորեղեն
կրուպեղեն
շաքար
միրգ
կաթնամթերք
գազար
եգիտպացորեն
կարտոֆիլ
ալկոհոլ
ցանկացած քաղցր խմիչք

Մսային դիետայի պահպանման հիմնական կանոնները

Սալաթաները կարելի է համեմել միայն կիտրոնի հյութով կամ ձիթապտղի յուղով
Տապակել միայն ձիթապտղի յուղով
Ուտելուց հետո 30 րոպե հեղուկ չօգտագործել
20:00 – ից հետո չուտել
Օրեկան ուտել 5 – 6 անգամ

Դիետայի տևողությունը մոտ 10 օր:
Սնունդի տարբերակներ

Տարբերակ 1

400 գրամ անյուղ, առանց աղի եփած միս, բաժանել 5 չափաբաժնի, և ամեն մի մասնաբաժինն օգագործել բանջարեղենի հետ: Դրանից բացի նախաճաշին կամ ընթրիքին խմել մեկ բաժակ առանց շաքարի թեյ մասուրով թեյ

Տարբերակ 2

200-250 գրամ անյուղ, առանց աղի եփած միս, 2 բաժակ առանց շաքարի թեյ և 1-2 բաժակ ոչ քաղցր բանջարեղենի հյութ: Ուտել պետք է 5 – 6 անգամ:

Նյութի էլեկտրոնային սկզբնաղբյուր` Doctors.am