Մեր օրերում դժվար է խուսափել տապակած կերակուրներից: Բացի այդ, երեխաներն էլ հաճախ սիրում են տապակած կերակրատեսակները` տապակած կարտոֆիլ, կոտլետ և այլն: Իհարկե, պետք չէ երեխային զրկել իր սիրելի կերակրատեսակներից, սակայն մյուս կողմից էլ տապակած կերակուրները երեխայի սննդացանկում պետք է հազվադեպ երևույթ լինեն, չի կարելի ամեն օր երեխային տապակած ուտեստ տալ:

Հայտնի է, որ ձեթն օգտակար է օրգանիզմի համար, քանի որ պարունակում է թթուներ, որոնք օրգանիզմը չի արտադրում այլ ստանում է միայն մթերքների միջոցով: Սակայն երբ ձեթի ջերմաստիճանը հասնում է 50-ի, այդ  օգտակար նյութերը քայքայվում են, փոխարենը կոնցեռոգեն նյութեր են առաջանում, որոնք վնասակար են օրգանիզմի համար: Այնպես որ ցանկալի է ձեթով աղցաններ պատրաստել, որ օգտակար նյոթերը մանկիկի օրգանիզմին հասնեն: Բացի այդ, տապակած կերակրատեսակներում ճարպի քանակն ավելին է, քան հարկավոր է օրգաիզմին, ուստի դա կարող է ճարպակալման պատճառ դառնալ:

Դրական կողմն այն է, որ ժամանակակից տեխնիկան հնարավորություն է տալիս սիրելի կերակրատեսակները տապակել առանց յուղի և նաև պահպանելովօգտակար նյութերը` օրինակ, շոգեեփը, որում կարելի է համեղ կոտլետներ պատրաստել:


impoqrik.am