Առողջությունը մարդկային ամենաթանկ ռեսուրսն է: Այն մեծապես կախված է բնատուր տվյալներից: Այնուամենայնիվ, գիտնականներն ապացուցել են, որ գենոտիպն ազդում է առողջության վրա միայն 20%-ով: Մարդու առողջությունը 80%-ով կախված է նրանից, թե ինչպես է  մարդ նրան հետևում: Փորձը ցույց է տալիս, որ առողջ ապրելակերպ վարելով կարելի է վերականգնել առողջությունը: 

«Մարդն այն է, ինչ ուտում է»: Ուտելիքը պետք է պատրաստված լինի բնական մթերքից: Բնական մթերքները հարուստ են հյուսվածքներով, հանքային նյութերով ու վիտամիններով: Այն մթերքները, որոնք գովազդվում են որպես հանքային էլեմենտներով հարստացված, դժվար թե որևէ օգուտ տան: Ապացուցված է, որ էլեմենտները յուրացվում են միայն որոշակի միացությունների կազմում, որոնք առկա են միայն բնական մթերքների բաղադրության մեջ:

Դեռևս ապացուցված չէ, որ մոդիֆիկացված սնունդն էլ է օգտակար է առողջության համար: Խորհուրդ կտանք ուտել միայն այն, ինչն օգտակար է օրգանիզմին: Ամեն անգամ, երբ ուտում եք խմորեղեն կամ կոնֆետ, մտածեք` այն ավելի շատ օգու՞տ կտա, թե՞ վնաս:

Գերադասելի է սնունդն ընդունել ստույգ ժամերին, որոնց ընթացքում կարելի է ուտել միայն բանջարեղեն, միրգ կամ խմել առանց շաքարի հյութեր: Միևնույն ժամին սննդի ընդունումը նպաստում է նյութափոխանակության լավացմանը, հետևաբար նաև` աղեստամոքսային համակարգի նորմալ գործունեությանը:

Սննդայարգի մեջ ավելացրեք հնարավորինս շատ բանջարեղեն, միրգ ու հյութեր: Նրանք սննդի ընդունումը դարձնում են ավելի թեթև ու հագեցնող:

Ուտել կարելի է միայն չափավոր բաժիններով: Շատ ուտելու խնդիրը լուծելը կլինի մեկ քայլ առաջ դեպի առողջությունն ու երկարակեցությունը: