Որպեսզի խոհանոցում պատրաստելու ընթացքում չունենաք անընդհատ ուտելու ցանկություն՝ անհրաժեշտ է օգտագործել քիչ կալորիականություն պարունակող բանջարեղեն՝ վարունգ, կաղամբ, սոխ և այլն:

Բանջարեղենը ցանակալի է ուտել հում, եփած կամ շոգեխաշած վիճակում: Ձեթ ավելացնել պետք չէ: Բանջարեղենին կարող եք ավելացնել կիտրոնի հյութ:

Ջուր՝ այդ թվում հանքային, կարող եք խմել, որքան կցանկանաք: Ձեզ անհրաժեշտ է նաև յուրաքանչյուր օր օգտագործել 250 մգ յուղազրկված կաթ՝ թեյով կամ սուրճով:

Շաբաթ

նախաճաշ - 1 հավկիթ և 25 գր հաց՝ պարտադիր պատրաստված կոպիտ աղվածքի ալյուրից: 10:00 - սուրճ, մեկ բաժակ յուղազրկված կաթ և խնձոր:

ճաշ – բուլկի՝ սննդամթերքներից որևիցե մեկի հետ միասին՝ 25 գր. պանիր և լոլիկ, 50 գր խոզապուխտ և բանան, մեկ բաժակ նարնջի հյութ կամ մածուն: 75 գրամ անյուղ միս՝ սոուսի մեջ, 75 գր եփած կարտոֆիլ և կանաչ բանջարեղեն: 15:00 – 2 կտոր կարմրեցված հաց և յուղազրկված պանիր: 17:00 – 25 գր հաց և 75 գրամ խաշած լոբի:

ընթիրք - 75 գրամ անյուղ միս՝ սոուսի մեջ, 75 գր եփած կարտոֆիլ և կանաչ բանջարեղեն:

Կիրակի

նախաճաշ – լավ եփված տավարի մսի մի փոքր կտոր և 2 կտոր սև հաց: 10:00 - քարաուզի 2 թեր և 75 գր յուղազրկված պանիր:

ճաշ - 100 գրամ հավով աղցան և 50 գրամ կաղամբով աղցան: 15:00 – 1 բաժակ մածուն 17:00 - ցանկացած բանջարեղենից պատրաստված ապուր և մեկ կտոր կարմրեցված հաց:

ընթրիք – տավարի միս բիֆշտեքս սոուսի մեջ՝ պատրաստված բուսական ապուրից, 100 գր կարտոֆիլի պյուրե (առանց ձեթի), կանաչ բանջարեղեն:

 

Նյութի էլեկտրոնային սկզբնաղբյուր` Doctors.am