Ձեզ ենք առաջարկում 17 նրբություններ, որ կօգնեն պահպանել մթերքն այնպես, ինչպես գնել եք կամ քաղել բանջարանոցից:

Կանաչ սոխը լվացեք, մանրակրկիտ չորացրեք, կտրատեք, լցրեք պլաստմասե շշի մեջ ու պահեք սառցարանում:

Խոհանոցում կամ պատշգամբում պահեք ավոկադոն, ծիրանը, բանանը, ցիտրուսային մրգերը, սխտորը, կիվին, դդումը, սոխը, տանձը, դեղձը, արքայախնձորը, կարտոֆիլը: Իսկ սառնարան տեղափոխեք խնձորը, լոբազգիները, հատապտուղները, կաղամբը, ծաղկակաղամբը, գազարը, եգիպտացորենը, վարունգը, խաղողը, կանաչ տերևներով բանջարեղենները, սունկը:

Կանաչիները ծաղիկների նման դրեք ջրով լի տարրայի մեջ, վրայից պոլիէթիլենային տոպրակ անցկացրեք ու տեղափոխեք սառնարան:

    Ռոզմարինն ու նմանատիպ յուղատու կանաչեղենը պետք է մյուսներից առանձնացնել և ոչ թե դնել սառնարանում, այլ կախել պատշգամբի որևէ անկյունում:

    Մրգերի կյանքը երկու շաբաթով երկարացնելու համար դրանք քացախաջրում լվացեք, չորացրեք ու տեղափոխեք սառնարան:
    Կարտոֆիլը խորհուրդ է տրվում պահել խնձորի հետ:
    Որպեսզի պանիրը չչորանա կտրած հատվածից, այդ մասին բուսական յուղ քսեք:
    Պանիրը պետք է պահել պանրի հատուկ փաթեթավորմամբ, այն էլ` սառնարանի ամենատաք հատվածում:
    Ռոզմարինն ու նմանատիպ յուղատու կանաչեղենը կարելի է սառեցնել ձիթայուղի մեջ, ապա խորանարդաձև կտրատել ու պահել հետագայում իբրև համեմունք օգտագործելու համար:
    Բանանի կոթը փաթաթեք պոլիէթիլենով, այդպես բանանի կյանքը կերկարի մոտ 5 օրով:
    Աղցանի տերևները լվացեք, չորացրեք, դրեք ապակյա տարրայի մեջ, վրան անձեռոցիկ դրեք ու տարրան փաթաթեք պոլիէթիլենով : Անձեռոցիկը կներծծի առաջացող խոնավությունը:
    Իմբիրը պահեք սառցարանում:

Սունկը առավել նպատակահարմար է պահպանել թղթե փաթեթի մեջ:
Առհասարակ խորհուրդ է տրվում մթերքը պահել ապակյա տարրաների մեջ և ոչ թե պոլիէթիլենային  Սոուսները պահեք սառնարանում` վրան նախապես ձիթայուղ լցնելով:
Ոչ մի դեպքում մի դրեք սոխը կարտոֆիլի հետ: Սոխի պահպանման լավագույն ձևը տատիկներից սովորած՝ հին զուգակուլպայի մեջ կախելն է:
Չհասունացած լոլիկը պահեք թղթե տոպրակում` կանաչ մասը դեպի ներքև, իսկ հասունացած լոլիկը` նույնպիսի տոպրակում, բայց կանաչ մասով դեպի վերև: